Hvad er cirkulær økonomi?
I dag har vi en lineær økonomi hvor vi høster, fremstiller, distribuere, forbruger og smider ud. Cirkulær økonomi er hvor vi med økonomiske gevinster genbruger og genanvender alle vores resurser og dermed fremstiller og forbruger bæredygtigt. Bæredygtighed er når vi udnytter jordens resurser uden at skade vores egen og fremtidens generationer mulighed for at leve i balance og opnå velstand globalt.
Knaphed og stigende priser på naturresurser, som olie, metaller og mineraler samt miljømæssige udfordringer fra affald har gjort cirkulær økonomi til en politisk agenda. Det betyder at lovgivningen for at øge genanvendelsen af vores resurser strammes. Der forskes og intellektualiseres over det at forbrugere og virksomheder skal omstille til cirkulær økonomi. Herved bevares værdierne i de produkter vi anvender i stedet for at genere affald, som er tab af nyttige værdige og skaber store miljøudfordringer.
Har I brug for et foredrag?
Hvordan bliver man CO2 neutral og spare mange penge? Hvad er fup og fakta i klimaforandringer? Jeg holder foredrag om Cirkulær Økonomi og resureseknaphed. Her får i både et overblik, fakta og masser af inspiration.
Cirkulær økonomi skaber bedre konkurrenceevne
Virksomheder i Danmark og i Europa er udfordret på konkurrenceevnen fra en stigende global produktion i lavtlønsområder. Hvis danske produktionsvirksomheder skal bestå skal der konkurreres på resurseeffektivitet og knowhow.
Gennem omfattende arbejde med omstilling af danske virksomheder til CØ er det dokumenteret at virksomheder der omlægger til CØ via funktionssalg og take-back systemer frem for traditionelt salg er i stand til at skabe rentable forretningsmodeller, hvor produkterne ofte bliver billigere end de traditionelle produkter eller de skaber helt nye markedsmuligheder.
Mange virksomheder er udfordret af at skabe den nødvendige innovation og de nye forretningsmodeller, der sammen med leverandører og kunder skal skabe en bedre konkurrenceevne.